Олімпійський тиждень

          На виконання листа Хмельницького  обласного відділення Комітету з  фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України від 02.09.2020 року №153  ««Про проведення Всеукраїнського Олімпійського уроку і тижня в області», Положення про обласний Олімпійський тиждень 2020 року, Положення про обласний Олімпійський урок 2020 року, листа відділу освіти, молоді та спорту, культури, туризму, зовнішніх і внутрішніх зв’язків Грицівської селищної ради від 07.09.2020 року  №02-19/1381 «Щодо проведення Всеукраїнського Олімпійського уроку та Всеукраїнського Олімпійського тижня» та з метою відзначення Дня фізичної культури і спорту, організації змістовного дозвілля дітей, популяризації спорту, здорового способу життя та розвитку олімпійського руху в Україні з 14.09.20 р. по 18.09.20 р. в Грицівському ясла-садку (центрі розвитку)  було рганізовано а проведено заходи до Дня фізкультури та спорту під егідою Олімпійського тижня.

          Кожен день мав свою тему: понеділок – «Олімпійська символіка», вівторок – «День бігу», середа – «День стрибків», четвер – «День м’яча», п’ятниця – «Олімпійський день».

          Увесь тиждень був насичений  різними заходами (єдина ранкова флешмоб-зарядка, загартовуючі процедури, хвилинки-вітамінки та інші).

          З кожною віковою групою проводились спортивні заходи: розважальні ігри, естафети, розваги, (зі старшою групою ««Ми із спортом дружимо, бо любим бути дужими», з молодшою – «Улюблені ігри», з середньою – «У колі друзів». В ході організованих заходів проведення Олімпійського тижня було проведено свято «Веселі старти» для дітей різновікової групи. Діти із задоволенням виконували спортивні вправи різного характеру: естафети, вправи на координацію рухів, вправи на вправність у передачі м’яча, на вміння швидко змінювати напрямок руху. Перед змаганнями всі діти вимовляли клятву. Цікаві завдання, вправи під музичний супровід, святкова атмосфера підняли настрій та спонукали дітей до активної участі. Діти емоційно та жваво реагували на кожне з завдань, демонстрували свою спритність, швидкість, згуртованість та високий рівень спортивних вмінь.

          Проведення олімпійського тижня  подарувало дошкільнятам позитивний емоційний заряд, сприяло розвитку фізичних вмінь та вихованню бажання вести здоровий спосіб життя. Під час проведення спортивних заходів у дітей виховувалися чемність, справедливість, організованість. Діти вчилися домовлятися, уникати конфліктів. Дошкільники отримали заряд бадьорості, позитивні емоції, показали свої вміння, навички з оволодіння основними рухами.

Відповісти