Тиждень безпеки дитини

        
       З 19 по 23 жовтня 2020 року в Грицівському яслах-садку (центрі розвитку) проходив Тиждень безпеки дитини. Мета проведення «Тижня безпеки дитини» – поліпшення якості освітньо-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя; пропаганда здорового способу життя серед дітей та батьків; вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров’я під час надзвичайних ситуацій.
         Під час Тижня було організовано виставку посібників, ігрового та навчального матеріалу, куточків безпеки; проведена робота з педагогічними працівниками та з обслуговуючим персоналом з основ безпеки життєдіяльності. Саме в цей період особливо активно проводилася робота із малюками у межах запланованих заходів: бесіди, дидактичні ігри, тематичні заняття, тренінги, валеохвилинки, читання художніх творів з безпеки життя та здоров’я дітей, дидактичні, рухливі ігри, сюжетно-рольові ігри, моделювання ситуацій, фізкультурні заняття, розваги, вікторини, драматизації казок, перегляд мультфільмів, зображувальна діяльність, інтерактивна робота з батьками про правила поведінки дорослих і дітей під час надзвичайних ситуацій.
         Значну увагу в рамках проведення Тижня було приділено практичному відпрацюванню заходів з евакуації дітей та працівників з приміщень ЗДО.
          Діти дошкільного віку ще малі і беззахисні, тож їх потрібно оберігати від небезпечних предметів, ситуацій, обов’язково навчити обережності. Треба завжди пам’ятати, що дитина – найцінніший, найдорожчий скарб, сенс життя не тільки для кожної окремо взятої родини, а й суспільства загалом. Тому саме збереження здоров’я та захист життя дітей – основне завдання, що стоїть перед закладом дошкільної освіти.
       

Відповісти