Місяць цифрової грамотності

З 1 листопада 2021 року, в Україні розпочалась масштабна кампанія «Місяць цифрової грамотності».
Ініціатива реалізується проєктом Міністерства цифрової трансформації України «Дія. Цифрова освіта» – національною платформою з цифрової грамотності.
У рамках цього проєкту школярам та вчителям пропонується зареєструватися на платформі «Всеукраїнська школа онлайн» https://lms.e-school.net.ua/ .
Усім бажаючим пропонується ознайомитися з платформою «Дія. Цифрова освіта» та переглянути хоча б один освітній серіал, або ж пройти тест Цифрограм (національний тест на цифрову грамотність) https://osvita.diia.gov.ua/digigram, що дасть можливість перевірити свій рівень цифрових знань та отримати відповідний електронний сертифікат.

Рекомендовані освітні серіали:

Основи кібергігієни – https://osvita.diia.gov.ua/courses/cyber-hygiene
Кіберняні – https://osvita.diia.gov.ua/courses/cybernanny
Обережно! Кібершахраї – https://osvita.diia.gov.ua/cou…/attention-cyber-fraudsters
Серіал для батьків «Безпека дітей в інтернеті» – https://osvita.diia.gov.ua/…/serial-dlya-batkiv-onlayn…
Як громаді стати цифровою – https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-communities
Електронний підпис – https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-signature
Корисні поради щодо використання цифрових сервісів і рішень Ви можете знайти, перейшовши за посиланням: https://cutt.ly/ZR3VlVN.

Грицівський ясла-садок (центр розвитку) підтримує проведення масштабної інформаційної кампанії «Місяць цифрової грамотності». Всі учасники освітнього процесу ознайомилися з  платформою «Дія. Цифрова освіта». Педагогічні працівники зареєструвалися на платформі, переважна кількість з них отримали сертифікати про складання національного тесту «Цифрограм» та після перегляду освітніх серіалів.

 

Відповісти