Тиждень безпеки дитини в яслах-садку

        З  21 по 25 жовтня 2019 року в Грицівському яслах-садку (центру розвитку) пройшов Тиждень безпеки дитини. Адже  дитина – найцінніший, найдорожчий скарб, сенс життя не тільки для кожної окремо взятої родини, а й суспільства загалом. Тому метою проведення «Тижня безпеки» було поліпшення профілактичної роботи та якості освітньо-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя; пропаганда здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків; вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров’я під час НС.
        Тематичні дні дали змогу педагогічному колективу більш детально підійти до вирішення завдань щодо безпеки життєдіяльності дітей, використовуючи різні форми роботи:
         ПОНЕДІЛОК – «День ЦО» – удосконалення вихованцями та колективом теоретичних знань та практичних навичок, дій в умовах екстремальних ситуацій;
        ВІВТОРОК – «Дитина і природа» – засвоєння правил безпечної поведінки на природі;
        СЕРЕДА – «Захисти себе сам» – засвоєння правил безпечної поведінки вдома, на вулиці, з незнайомими людьми, з побутовою технікою і предметами побуту;
        ЧЕТВЕР – «Вогонь – друг, вогонь – ворог» – засвоєння правил пожежної безпеки;
        П’ЯТНИЦЯ – «День здоров’я» – засвоєння правил поведінки у збереженні та зміцненні здоров’я.

        В ході тижня безпеки життєдіяльності дошкільнята переглянули виставу «Колобок», зорієнтовану на формування в дітей практичних навичок дбайливого ставлення до власного здоров’я і безпеки життя, представлену учнями 3-А класу Грицівського ліцею та їхнім класним керівником Порядко Аллою Михайлівною.
        Заходи, які були проведені дали змогу дітям, батькам та педагогам одержати достатньо знань про бережне ставлення до здоров’я – і свого, і оточуючих людей.

Відповісти